وي ادامه داد: مراغه يکي از مهمترين و قديميترين شهرستانهاي آذربايجان شرقي محسوب ميشود که با توجه به تنوع و کيفيت محصولات صنايع دستي آن، قطب فعال و صادراتي کشور در اين زمينه به شمار ميرود.
مديرکل ميراث فرهنگي آذربايجان شرقي افزود: مراغه با توليد سالانه چند هزار متر مربع فرش ابريشمي و پشمي و صدور بخش اعظم آن به کشوهاي ديگر از جايگاه ممتازي در توليد اين هنر ظريف و زيبا برخوردار است.
رئيس شوراي فني صنايع دستي استان بيان داشت: با توجه به پويا و فعال بودن هنرهاي ديگري مانند سفالگري، بافت جاجيم و گليم، منبت و معرق در اين شهرستان تاريخي، احداث مجتمع صنايع دستي در مراغه يکي از اولويتهاي اداره کل ميراث فرهنگي به شمار ميآيد.
محمدي با اشاره به پيشينه تاريخي و آثار ثبتي موجود در مراغه اظهار داشت: مراغه به لحاظ بافت غني تاريخي و فرهنگي، با وجود بيش از ۳۰۰ اثر ثبت شده ملي، جزء ۱۰ شهر برتر کشور محسوب ميشود.
وي تصريح کرد: رصدخانه مراغه، گنبدهاي کبود، سرخ و غفاريه، برج مدور و آرامگاه اوحدي از شاخصترين آثار اين شهرستان به شمار ميروند.
محمدي همچنين مراغه را داراي جاذبه هاي طبيعي گردشگري فراوان دانست و گفت: در اطراف شهر مراغه و در مناطق روستايي آن آبهاي گرم و سرد معدني مانند چشمههاي شورسو، چشمه گشايش و ايستي بلاغ وجود دارند که اين شهرستان را به يک مقصد گردشگري سلامت در کشور تبديل کردهاند.
وي اضافه کرد: با راهاندازي اين مجتمع صنايع دستي به زودي شاهد پويايي بيشتر و رشد کيفي توليدات صنايع دستي در شهرستان مراغه خواهيم بود.
به گزارش ميراث آريا نمايشگاه صنايع دستي شهرستان مراغه با حضور استانهاي غرب کشور روز دوشنبه 24 بهمن افتتاح شده و تا اول اسفند ماه به مدت يک هفته آماده بازديد علاقمندان به صنايع دستي و هنرهاي بومي استانهاي غرب کشور خواهد بود.
111/
انتهای پیام/